Casa in stil traditional francez din Ile de Re


Ile de Re este astazi una dintre cele mai cautate destinatii turistice din Franta, chiar daca nu este situata nici pe Coasta de Azur, nici in Alpi si nici nu este aproape de Paris, ci undeva in Vestul Frantei, in Oceanul Atlantic. Insula pe care activitatea principala a locuitorilor era, pana nu de mult, cultivarea cartofilor, este astazi una dintre cele mai scumpe destinatii de vacanta ale francezilor si nu numai.

In urma cu zeci de ani, autoritățile de pe insula Re, una dintre cele mai sarace zone ale Frantei in anii '50-'60, au decis să facă din turism o prioritate si au luat o serie de masuri pentru a prezerva atmosfera traditionala a localitatilor din zona. Pentru ca insula era oarecum izolata de continent - din 1988 este legata de tarmul Frantei de un pod lung de trei kilometrii, cladirile de aici sunt aproape toate construite in stil traditional, vechi si de peste 200 de ani, iar constructiile moderne aproape lipseau cu desavarsire.

Tocmai faptul ca majoritatea cladirilor si-au pastrat infatisarea traditionala autentica a facut ca tot mai multi turisti sa se indrepte spre Ile de Re si spre localitatea Saint Martin, principalul port din zona. Astazi, un metru patrat construit in oras se vinde si cu 10.000 de euro. Iata cum arata o casa traditionala complet renovata dupa infatisarea originala din micutul sat Ars-en-Ré. Chiar daca pe Ile de Re nu gasiti clima de pe Coasta de Azur sau confortul hotelurilor de cinci stele din Alpi, noi credem ca este o destinatie la care merita sa visati.


mai multe imagini gasiti pe maison-deco.com

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Yves Rocher