Idei de amenajare a balcoanelor inchise


Odata cu aceasta campanie de izolare termica a blocurilor din Romania, majoritatea ( din cate am observat noi) balcoanelor din tara noastra vor deveni inchise. Poate ca renuntam prea usor la ideea clasica de balcon, idee care nu este altceva decat continuarea urbana a conceptului de pridvor de la sat.

Foarte multi dintre cei care decid sa renunte la spatiul deschis al balconului pentru a mai obtine cativa metri patrati ( de obicei foarte putini ) in plus la suptafata utila a apartamentului se trezesc in final in situatia de a avea un spatiu suplimentar foarte mic la dispozitie, caruia nu stiu ce destinatie cu adevarat utila sa ii dea. Chiar daca inchideti balconul, nu veti putea niciodata sa daramati peretele care desparte camera de balcon, ceea ce inseamna ca spatiul castigat prin inchiderea balconului nu va putea fi niciodata adaugata cu adevarat la suprafata apartamentului. Cu alte cuvinte, balconul, chiar si inchis, tot la fel de mic va ramane chiar daca il sigilati cu geamuri termopan :-) Am observat ca foarte multa lume, dupa ce isi inchide balconul, nu gaseste alta solutie de utilizare a acelui spatiu decat sa il transforme intr-o debara / spatiu de depozitare a diverselor obiecte si materiale in drumul spre ghena de gunoi. Ceva de genul: "Unde sa pun chestia asta ? Hai sa o duc pe balcon si mai vad eu ce fac cu ea". Ceea ce inseamna: voi lasa chestia asta acolo forever :)

Totusi, exista cateva solutii pentru a fructifica acel spatiu destul de ingust pe care il castigati prin inchiderea balconului si altfel decat sa-l transformati in debara/lada de gunoi. Iata cateva exemple de idei de amenajare a balcoanelor inchide:


















Un comentariu :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Yves Rocher