Casa din Toscana


Stilul inspirat din regiunea italiana Toscana este unul dintre cele mai simple si eficiente retete pentru a amenaja o casa la tara, o resedinta de vara sau chiar o cabana la munte, chiar daca acest curent isi trage originile mai degraba dintre dealurile din jurul Florentei sau din apropierea tarmurilor mediteraneene.

Regulile de baza ale unei amenajari in stilul toscan sunt destul de simple si se regasesc in mare si in alte stiluri precum cel rustic englez. Peretii incaperilor sunt de obicei fie din piatra sau caramida fie tencuite cu ipsos. Tavanul obligatoriu trebuie sa fie ornat cu grinzi de lemn iar cel putin o arcada trebuie sa se regaseasca in casa.

Culorile dominante sunt calde, bejul cald, cremul, portocaliul ars, etc. O adevarata casa in stil toscan are ferestre largi ( Toscana este renumita pentru soarele sau si pentru plantatiile de vita de vie ) acoperite cu perdele si draperii.








Podeaua este insa un element definitoriu pentru acest stil. Foarte rar aceasta este din lemn, neaparat cu aspect "antichizat". In casele din Toscana acest aspect este obtinut natural, prin folosinta indelungata. Daca vreti sa reproduceti aspectul in propria voastra casa, va trebui sa apelati la un specialist. Predominante insa sunt pardoselile din gresie sau caramida.

Covoarele intr-o vila/casa in stil toscan sunt aproape intotdeauna de dimensiuni medii si nu ar trebui  sa acopere in intregime podeaua.











Sursa foto: homedesignlover.com

Mai multe imagini si idei de amenajare a caselor in stil toscan gasiti si aici:

hgtv.com
bhg.com
business24.ro
interiorism.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Yves Rocher