Trei R in decorarea unei case: Reciclare, Reconditionare, Reutilizare


Viata obiectelor a inceput sa fie din ce in ce mai scurta. Telefoanele se schimba in 6 luni, televizoarele vin cu efecte noi in fiecare an, mobila trebuie sa fie in ton cu ultimele tendinte, astfel ca se inlocuieste, hainele si ele vor reveni la moda, insa peste decenii. Ce facem cu lucrurile de care nu mai avem nevoie?

Lumea arunca din ce in ce mai multe obiecte, sunt zile si ore in care locatarii anumitor zone din orase sunt rugati sa scoata din casa obiectele de care nu mai au nevoie, pentru a fi ridicate de masini speciale.
In Germania exista calendare pe cartiere, in Statele Unite se organizeaza mici targuri in fata caselor, unde se vand si se cumpara tot felul de lucruri. Unii nu mai au nevoie de ele, altii le recicleaza, le reconditioneaza si le reutilizeaza - faimosii 3 R cu care am crescut in perioada soimilor si a pionierilor patriei. Ce urat suna atunci, cat de sanatos este insa conceptul - ma rog, atunci gandit dintr-o alta perspectiva.

Iata ca acum exista targuri, talciocuri si locuri speciale unde obiecte vintage sau vechi sau fara utilitate se pot achizitiona de la cei care nu mai nevoie de ele sau de la colectionari. Nu degeaba exista interesati ce cutreiera satele pentru a cumpara sau pentru a gasi obiecte vechi, nefolositoare acum, dar cu valoare sentimentala mare si care pot deveni obiecte de decor incredibil de frumoase.
Asadar, poate nu avem toti lucruri vintage, ce facem insa cu obiectele de care nu mai avem nevoie si nu vrem insa sa le aruncam? Cum facem sa ne ajutam si pe noi si Pamantul?
Iata mai jos cateva idei.

Cutii de ceai transformate in suporturi pentru lumanri


Scara devenita raft


Valize, geamantane in perete

Oblon de lemn


Scara plina de farmec

Cartile devin rafturi 

Parti din butoaie vechi devin rame pentru oglinzi


Amintirile din calatorii sunt pastrate in vechi cufere 


Valize, geamantane, plante


mai multe imagini pe www.bestdesigntuts.com

Vechi cufere devin fotolii


foto www.hometolife.com


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Yves Rocher